آغاز ساخت ترمینال ۴۱۰ هزار متری در فرودگاه امام خمینی (ره)

چلندری با بیان اینکه مطالعات این موضوع انجام شده، اظهار کرد: قرار بود شهر فرودگاهی امام خمینی به عنوان هاب اول بار منطقه و هاب دوم مسافری منطقه تبدیل شود، اما تا کنون رخ نداده و امیدواریم با راه‌اندازی منطقه آزاد و شهر فرودگاهی این اتفاق رخ دهد، زیرا شهر فرودگاهی مقدمه توسعه صنعت حمل‌ونقل هوایی کشور است و سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی، تاکید به تبدیل قطب دوم هوایی منطقه است، قانون برنامه ششم هم به تمرکز و توسعه فرودگاه امام خمینی و توسعه به عنوان هاب ترانزیت منطقه توصیه داشته است.

وی افزود: یکی از این پروژه‌ها ترمینال تحت عنوان شماره سه به مساحت ۴۱۰ هزار متر است که هشت شرکت چینی و چهار شرکت داخلی برای تامین منابع آن اعلام آمادگی کردند و امیدواریم بتوانیم برای توسعه آن فراخوان دهیم و با این شرکت‌ها مذاکره کنیم و تا پایان سال بتوانیم ساخت این ترمینال را از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی کلید بزنیم.

سرپرست شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) ادامه داد: ما از زمان حضور در مدیریت فرودگاه امام خمینی از خردادماه، در مدت کوتاهی ترمینال سلام را راه‌اندازی کردیم. با وجود مشکلات موجود، آقای وزیر هم اشاره کردند که موفقیت‌های زیادی از جمله عملیات حج و اربعین را داشتیم، ۶۰ درصد عملیات حج و ۸۲ درصد عملیات اربعین در شهر فرودگاهی امام خمینی انجام شد، در این دو عملیات ۲۳۰ هزار نفر زائر حضور داشتند که از این میان نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر از فرودگاه امام خمینی رفتند، ما ترمینال سلام را به پروازهای زیارتی اختصاص دادیم و با زائران با تکریم برخورد شد.

سرپرست شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: عمده فعالیت‌های انجام‌شده در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در دولت سیزدهم شروع شده، البته مطالعات آن در دولت‌های قبلی صورت گرفته بود اما در دولت سیزدهم کلید خورد؛ از جمله موضوع هسته پیشران منطقه آزاد که در این دولت در حال پیگیری است.

چلندری گفت: حدود ۱۵ پروژه به ۲۹۹۵ میلیارد تومان توسط شهر فرودگاهی امام خمینی در حال انجام است که ۲۱۲۰ میلیارد تومان توسط خود منابع داخلی شهر فرودگاهی ۸۷۵ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری می‌شود؛ ۱۸ پروژه دیگر هم آماده سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی داریم که ارزشی بالغ بر سه میلیارد یورو دارند و از این میان، ۱۳ پروژه در محدوده منطقه آزاد و پنج تا در محدوده شهر فروگاهی است.

هشت شرکت چینی برای سرمایه‌گذاری ترمینال سه اعلام آمادگی کردند

سرپرست شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) گفت: پروژه ساخت یک ترمینال ۴۱۰ هزار متری با شرکت‌های چینی در حال مذاکره است و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم این ترمینال را از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی کلید بزنیم.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1401083020780/%D8%A2%D8%BA%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D8%AA%D8%B1%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%84-%DB%B4%DB%B1%DB%B0-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AE%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%B1%D9%87

وی خاطرنشان کرد: در این سال‌ها همواره طول مدیریت در فرودگاه امام کوتاه بوده و مدیران متخصص نبودند و نتوانستند بازنگری کنند. اتفاقی که در فرودگاه سلام رخ داده باید در ترمینال یک هم رخ دهد و لازم است که این ترمینال بازسازی شود. نیروی انتظامی هم باید کمک کند که درگاه‌های کنترل پاسپورت الکترونیکی شود البته در این خصوص ملاحظات انتظامی وجود دارد، اما ما اعلام آمادگی کردیم که برای الکترونیکی کردن گیت‌ها تامین اعتبار می‌کنیم اما نهایتا فراجا باید این کار را انجام دهد.

سرپرست شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اظهار کرد: ترمینال ۳، یک ترمینال ترکیبی است؛ ‌ یکی از مشکلات شهر فرودگاهی الان این است که ایرلاین‌های داخلی وقتی به خارج از کشور پرواز دارند، باید یک بار بدون مسافر به مهرآباد پرواز کنند و برگردند که این برای ایرلاین‌ها مقرون به‌صرفه نیست. بنا داریم همزمان پروازهای داخلی و هم پروازهای خارجی را از این ترمینال انجام دهیم. این موضوع در اکثر فرودگاه‌های خارجی مرسوم است و اگر اتفاق بیفتد بخش قابل ملاحظه‌ای از مشکلات ایرلاین‌های داخلی حل خواهد ‌شود.

وی درباره اظهارات رستم قاسمی و مناسب نبودن وضعیت فرودگاه امام خمینی بیان کرد: بله فاصله ما با فرودگاه‌های سایر کشورها بسیار زیاد است، اما توجه داشته باشید مطالعات فرودگاه امام ۱۳۴۷ آغاز شده و در سال ۱۳۸۴ بهره‌برداری شد. در این سال‌ها همواره مدت زمان مدیریت در فرودگاه امام کوتاه بوده و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم هم افرادی به این حوزه آمدند که هیچ سابقه‌ای در عرصه هوانوردی نداشتند.

به گزارش ایسنا، سعید چلندری در نشست خبری شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) که امروز ۳۰ آبان ماه و به مناسبت سالروز تاسیس شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در یکم آذر برگزار شد، اظهار کرد: فرودگاه امام خمینی (ره) تمام مطالعاتش را از سال ۱۳۴۷ شروع کرد و با وجود همه فراز و نشیب‌های آن روزها، مطالعاتش در سال ۱۳۸۴ به اتمام رسید و راه‌اندازی شد، تا سال ۱۳۹۳ که مطالعات خود را در حوزه هوانوردی آغاز کرد و اقداماتی از جمله ساخت ساختمان‌های جانبی که لازمه فرودگاه بین‌المللی است انجام شد.

چلندری با بیان اینکه از زمان راه‌اندازی ترمینال یک از سال ۱۳۸۴، تا کنون هیچ اقدام توسعه‌ای برای آن انجام نشده است، افزود: فرودگاه امام خمینی در سال ۱۳۸۴ فرودگاه خوبی بوده برای روزانه ۳۰ پرواز، نه ۲۰۰ پرواز. ما در سال های ۱۳۹۴ در ترمینال یک تجربه هشت میلیون مسافر را داشتیم درحالی که این فرودگاه شش میلیون ظرفیت دارد؛ پاسپورت‌ها هنوز به‌صورت دستی کنترل می‌شود. ما یک اعتبار ۳۰ میلیاردی گذاشتیم برای کنترل پاسپورت؛ از ۱۱ شب تا هشت صبح پیک پروازی ماست و ۳۰۰۰ نفر وارد فرودگاه می‌شوند و پشت گیت می‌مانند که صف‌های طولانی و کنترل دستی پاسپورت‌ها، نارضایتی ایجاد کرده است و این باید موضوع باید مورد بازنگری قرار بگیرد.

وی ادامه داد: به لحاظ محرومیت‌های فرودگاه امام خمینی، تصمیم گرفته شد که این فرودگاه به اولین شهر فرودگاهی تبدیل شود و از اسفند ۱۳۹۳ این اتفاق افتاد و شهر فرودگاهی فعالیت خود را از اواخر آذر ماه ۱۳۹۴ با انتصاب اعضای هیات مدیره آغاز کرد؛ اقدامات خوبی هم در سال‌های قبل انجام شد اما به دلایلی پیشرفت آنچنانی نداشت. همچنین شهر فرودگاهی آمدم خمینی (ره) از ۱۳۹۸ به‌عنوان منطقه آزاد تصویب شد و یک سری فعالیت‌های دیگر تحت این عنوان را در شهر فرودگاهی آغاز کردیم.

فاصله ما با فرودگاه‌های سایر کشورها زیاد است