مالکی درباره زمان بازرسیها اظهار کرد: تلاش شده نتایج این بازرسیها به جلسه بعدی شورای عالی مسکن برسد که طبق خواسته رئیس جمهور کمتر از یک ماه دیگر جلسه بعدی برگزار میشود.
هنوز به سامانه سادا دسترسی پیدا نکردهایم
سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن گفت: بیشترین تأمین زمین به ترتیب در استانهای فارس، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، خوزستان و خراسان جنوبی بوده و استانهای کرمان، همدان، کهگیلویه و بویراحمد و کردستان در آخر فهرست تأمین زمین قرار دارند.
مالکی درباره دسترسی وزارت راه و شهرسازی به اطلاعات سامانه سادا گفت: مذاکراتی انجام شده تا این اتفاق رخ دهد و بیشتر موارد نرم افزاری و سامانهای است که باید برای ایجاد دسترسی ما فراهم شود.
سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن توضیح داد: تاکنون بیش از ۱۳۶ هزار قطعه زمین برای ویلایی سازی واگذار شده است، البته همه جا به دلیل شاخص متقاضی این امکان وجود ندارد و در بعضی شهرها به ناچار باید به سمت ساخت طبقات بیشتر برویم تا تعداد بیشتری متقاضی را پاسخ دهیم.
بررسی کندی طرح نهضت ملی مسکن در برخی استانها تا یک ماه آینده
مالکی در ادامه به جلسه شورای عالی مسکن اشاره کرد و توضیح داد: در این جلسه ارزیابی عملکرد استانها در بخش مسکن و وضعیت دستگاهها از نظر تأمین زمین تا اجرا و پیشرفت نهضت ملی، مسکن روستایی، بافت فرسوده و الحاق اراضی مورد بررسی قرار گرفت.
مراحل الحاق ۱۳ هزار و ۹۰۰ هکتار اراضی به اتمام رسیده است
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، ارسلان مالکی سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن در برنامه صف اول به تشریح روند تأمین زمین برای نهضت ملی مسکن پرداخت و با اشاره به سرعت گرفتن این روند گفت: بیش از ۲۹ هزار هکتار زمین برای نهضت ملی مسکن تأمین شده است.
وی خاطر نشان کرد: استانهای کردستان، همدان و کهگیلویه و بویراحمد در تأمین زمین عقب هستند و این موضوع ناشی از اهمال نیست چرا که در برخی مناطق محدودیت وجود داشته است. به طور مثال به دلیل توپوگرافی زمین منطقه، جنگل و کشاورزی بودن اراضی کردستان ما محدودیت تأمین زمین دولتی در این استان داریم.
وی افزود: به غیر از ۲۹ هزار هکتاری که تأمین شده، ۱۹ هزار هکتار زمین در حال الحاق داریم.
وی افزود: بر اساس دستور رئیس جمهور مقرر شد وزارتخانههای راه و شهرسازی و کشور، به بازرسی استانهای دارای عقب ماندگی در این حوزه اقدام و با افرادی که کوتاهی کردند، برخورد شود، طی این بازرسیها مشخص میشود که عقب ماندگیها به دلیل اهمال بوده یا خیر.
مالکی ادامه داد: فارس باوجود تأمین زمین بالا در ابتدای فهرست استانهای دارای کمبود زمین هم وجود دارد چرا که تعداد متقاضی زیادی دارد.
مالکی در ادامه با اعلام آمادگی مشارکت برای الحاق اراضی بخش خصوصی با توجه به مکان یابی طرح نهضت ملی مسکن گفت: اراضی خصوصی برای الحاق باید دو شرط داشته باشند نخست اینکه معیار حقوقی مالکیت یعنی مالک قطعی زمین مشخص باشد، دوم اینکه اراضی درجه یک و دو کشاورزی نباشند چرا که طبق قانون نمیتوان از این اراضی در بخش مسکن استفاده کرد، بنابراین دو شرط بررسی شده و بعد با مالک توافق انجام میشود.
مالکی خاطر نشان کرد: بیشترین همکاری و شناسایی اراضی و اخذ سند مربوط به وزارت جهاد کشاورزی بوده و وزارت راه و شهرسازی و وزارت علوم در ردههای بعدی قرار دارند.
وی مهمترین دلیل مقاومت دستگاهها در واگذاری زمین را نگرانی برای طرحهای آینده این سازمانها و کمبود زمین دانست و گفت: ما این اطمینان را میدهیم هر زمانی که دستگاهی نیاز به زمین داشته باشد از اراضی حریم نیاز آن دستگاه را تأمین کنیم.