افتتاح بی‌آب و برق یک پروژه ۱۷ ساله / مسکن مهر چگونه به متقاضیان رسید؟


مریم فکری: دارندگان مسکن‌مهر هر روز با اتفاقات عجیب و غریبی مواجه می‌شوند؛ موضوعی که به نظر می‌رسد استفاده از برخی واحدهای مسکونی‌مهر را با چالش مواجه کرده است.

آن‌طور که معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده؛ تعدادی از واحدهای مسکن‌مهر پردیس در دولت گذشته، تکمیل نشده افتتاح شدند. شهرام ملکی روز جمعه هفته گذشته در حاشیه بازدید وزیر راه و شهرسازی در مسکن‌مهر پردیس عنوان کرده بود؛ در دولت گذشته واحدهایی که آماده نبود و تکمیل نبود و آب، برق و فاضلاب نداشت را افتتاح کردند.

این اظهارنظر در حالی است که در مقابل دبیر قرارگاه نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم به آن چنین واکنش نشان داد: قابل سکونت بودن واحدها و تکمیل بودن زیرساخت‌های آنها در تمام پروژه‌های افتتاح شده در دولت سیزدهم از جمله افتتاح حدود ۱۳۶ هزار واحد پروژه طرح مسکن‌مهر رعایت شده است.

به گفته روح‌اله اکبری، برخی از روایت‌های نادرست، غیرکارشناسی و غیردقیق مدیران و مقامات دولت جدید که اکثر آنها در دولت قبل هم مسوولیت داشته‌اند، اتهام‌ها و انتقادهای غیرکارشناسی دولت یازدهم و دوازدهم به پروژه مسکن‌مهر در سال‌های بعد از ۱۳۹۲ با هدف به تعطیلی کشاندن اجرای تکالیف قانونی ساخت مسکن و شانه خالی کردن از تکالیف قانونی که آثار ناترازی آن هنوز در بازار خرید و فروش و اجاره پیداست را در افکارعمومی بازنمایی می‌کند.

با این حال، فرزانه صادق‌مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی دوشنبه، ۱۴ آبان‌ماه در حاشیه همایش سرآمدان صنعت احداث و انرژی، تاکید کرده بود: در حوزه عملکرد مسکن باید با مردم صادق باشیم.

او حتی جمعه هفته گذشته و در جریان بازدید از پروژه‌های مسکن‌ملی و مهر پردیس با خبرنگاران مصاحبه نکرده و گفته بود: تاکنون صحبت‌های زیادی گفته شده است. ترجیح می‌دهم اول کار عملی انجام شود، و بعد درباره آن صحبت کنم.

افتتاح بی‌آب و برق یک پروژه ۱۷ ساله / مسکن مهر چگونه به متقاضیان رسید؟

مهر تایید یک گزارش

اما واقعا ماجرا چیست؟ آیا واقعا پروژه‌ای از مسکن‌مهر بدون آب و برق و فاضلاب در دولت قبل تحویل متقاضیان شده است؟ بررسی‌ها نشان می‌دهد که دی‌ماه سال گذشته، خبرگزاری اصولگرای تسنیم از تحویل مجتمع ۵۲۰ واحدی مسکن‌مهر پردیس بدون امکانات اولیه آب، برق و گاز در فصل سر سال پرده برداشته بود.

در گزارشی که سوم دی‌ماه ۱۴۰۲ روی خروجی خبرگزاری تسنیم رفته، آمده؛ برخی واحدهای مسکن‌مهر پردیس پس از ۱۳ سال انتظار مالکان با نواقص و عدم امکانات آب، برق و گاز به مالکان تحویل شده که در این فصل سرد، حاصلی جز رنج و سختی مضاعف برای مردم نداشته است.

در همین رابطه یکی از ساکنان مسکن مهر فاز ۸ پردیس گفته بود: بعد از ۱۳ سال انتظار با ذوق و شوق خانه خود را تحویل گرفتیم، در زمان تحویل به ما گفتند که تمام امکانات اولیه را برای شما فراهم می‌کنیم، بعد از گذشت ۳ ماه از تحویل واحد خود نه برق داریم، نه آب و نه گاز، مانده‌ایم در این فصل سرما چه‌کار کنیم.

فرد دیگری عنوان کرده بود: ما همه ساکنان مسکن‌مهر از طبقه ضعیف جامعه هستیم. از روی ناچاری و نداشتن اجاره‌خانه‌ها به این‌جا پناه آوردیم، با اینکه دو بچه کوچک دارم، شرایط گرم کردن خانه برایم ممکن نیست، بارها برای اخذ انشعابات آب، برق و گاز به ادارات مرتبط مراجعه کردیم؛ اما نتیجه‌ای نداشته است.
 

چالش اصلی پروژه‌های مسکنی

در این شرایط، به نظر می‌رسد پروژه‌های مسکنی همچنان با چالش کمبود منابع مالی دست و پنجه نرم می‌کنند. در همین رابطه مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، مهم‌ترین چالش پیش روی پروژه‌های مسکن‌مهر را منابع ملی عنوان کرده و درباره اعتبارات مورد نیاز برای ساخت مسکن‌مهر در شهرهای جدید گفته؛ برای تکمیل مسکن‌مهر به ۶.۴ همت نیاز داریم که این رقم، منابع مورد نیاز غیر از آورده مردمی است؛ چراکه مردم سهم خود را در این پروژه‌ها پرداخت کردند. تامین منابع مالی اولویتی است که وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی اجرا، روش تامین منابع مالی را به نمایندگان مجلس ارایه داده‌است.

ملکی همچنین متذکر شده؛ منابع مورد نیاز برای تکمیل پروژه مسکن‌مهر از صندوق ملی مسکن تامین می‌شود و ظرفیت‌هایی که در سنوات گذشته در قانون بودجه پیش‌بینی شده‌است، اما امسال این ظرفیت در قانون ١۴٠٣ دیده نشده بود. تقاضای ما از نمایندگان مجلس این است که ظرفیت اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل مسکن مهر را در قانون بودجه ١۴٠۴لحاظ کنند.

ملکی تاکید کرده؛ وظیفه ما این است که اجازه ندهیم پروژه‌ها تعطیل شوند و روند اجرای کار در دستور کار قرار باشد، اما برای اتمام مسکن مهر به منابعی از ظرفیت قانون بودجه نیاز داریم.

۲۲۳۲۲۵


منبع: https://www.khabaronline.ir/news/1985479/%D8%A7%D9%81%D8%AA%D8%AA%D8%A7%D8%AD-%D8%A8%DB%8C-%D8%A2%D8%A8-%D9%88-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%DB%8C%DA%A9-%D9%BE%D8%B1%D9%88%DA%98%D9%87-%DB%B1%DB%B7-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86-%D9%85%D9%87%D8%B1-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%AA%D9%82%D8%A7%D8%B6%DB%8C%D8%A7%D9%86