به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر مرزبان سرپرست امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: دریانوردان چرخه اقتصادی حملونقل دریایی به حرکت در میآورند و صنعت حملونقل دریایی سهم بالایی را به لحاظ ارزش در اقتصاد دنیا دارد.
وی با بیان اینکه در راستای توسعه پایدار طبق گزارشهای آیمو همچنان بیش از ۸۰ درصد سوانح دریایی عامل انسانی است، افزود: از این روز ارتقای دانش دریانوردان در دستور سازمانهای جهانی قرار دارد.
مرزبان ادامه داد: صنعت دریانوردی همپای سایر صنایع در حال توسعه است و فناوریهای نوین در این بخش وارد شده است.
سرپرست امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: ایران با داشتن سواحل طولانی و ناوگان بزرگ کشتیرانی یکی از تاثیرگذارترین کشورها در منطقه است. گرچه طی سالهای اخیر تحریمهای یکجانبه آمریکا صنعت دریانوردی کشور را تحت تأثیر قرار دارد، اما جامعه دریانوردی این تحریمها را خنثی کرده است.
مرزبان با اشاره به اینکه با ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد دریامحور فصل نوینی از صنعت دریانوردی در کشور گشوده شده است، اضافه کرد: سازمان بنادر به عنوان مرجع حاکمیت دریایی کشور، تلاش میکند با ارتقای سطح علمی دریانوردان، تربیت دریانوردان مجرب را در دستور کار قرار داده است.
وی از اعطای مجوز فعالیت دانشگاه، دانشکده و مرکز آموزشی دریایی دریا گذشته اشاره کرد و گفت: سازمان بنادر در راستای اجرا الزامات کنوانسیون کار دریایی، طی سالهای اخیر به ۱۰۰۰ شکایت دریانوردان ایرانی و خارجی رسیدگی کرده است.
با دور زدن تحریمها نیاز کشور را تأمین میکنیم
امیر بیات معاون گروه کشتیرانی نیز در این همایش با بیان اینکه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ۱۴۱ فروند شناور در اختیار دارد، گفت: در افق ۱۴۰۷ نیاز داریم تا ۳۷ قرون شناور ناوگان کشتیرانی را نوسازی کنیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت کشتیرانی ۱۶۰ هزار TEU است، افزود: ظرفیت حمل ناوگان کشتیرانی ۴ میلیون و ۹۲۰ هزار تن DWT است.
بیات ادامه داد: سال گذشته حدود ۲۹ میلیون تن جابجایی بار داشتیم و جایگاه ۱۷ دینا در اختیار کشتیرانی است.
وی با یادآوری اینکه ۷ دفتر منطقهای در دنیا داریم، گفت: با دور زدن تحریمها، نیازهای کشور را تأمین میکنیم.
این مسؤول با بیان اینکه روزانه حدود ۲۰۰ حمله سایبری به کشتیرانی داریم به کاهش وابستگی به دریانوردان خارجی در ناوگان کشتیرانی اشاره کرد و افزود: برای توسعه ناوگان نیز ۱۰ فروند شناور به کشتی سازان داخلی سفارش داده شده است.
وی با بیان اینکه مطلوب نبودن کیفیت شرایط کاری را یکی از چالشهای صنعت کشتیرانی عنوان و اضافه کرد: نگهداشت و جبران خدمات، میانگین بالای سن دریانوردان، هزینههای بالا و لزوم توسعه سطح آمورش، رقابت بینالمللی برای تأمین جذب و ارتقا دریانوردان و شرایط سخت کاری و دوری از خانواده از دیگر چالشهای صنعت کشتیرانی است.
بیات بیان کرد: با توجه به درآمدهای بالای صنعت کشتیرانی نیاز است در این بخش سرمایه گذاری شود، به عنوان مثال در پارس جنوبی بایستی حدود ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شود.
منبع: https://www.mehrnews.com/news/6155324/%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%DB%8C-%D8%A7%D8%AB%D8%B1-%D8%B4%D8%AF