ترانزیت نفتی بندر امام خمینی تا ۲۹ میلیون تن قابل افزایش است

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به موضوع توسعه منطقه‌ای تجارت دریایی (نفتی)، گفت: روزانه چهار میلیون بشکه نفت از دومین تنگه مهم جهان یعنی باب‌المندب در حال عبور است و سالیانه ۳۱ هزار کشتی از این تنگه عبور می‌کند. بر این اساس اتفاقات جدیدی در منطقه در حال رخ دادن است و ما هم باید خود را به روز کنیم و از تجارت نفتی در منطقه عقب نباشیم. پتروشیمی بندر امام در این منطقه اقتصادی، مزایای اقتصادی مهمی را عاید کشور کرده است که همزمان در راستای همکاری مشترک، طرح بزرگی را در این بندر برای توسعه ظرفیت پتروشیمی خواهیم داشت.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان درباره ظرفیت‌های بندر امام خمینی (ره) توضیح داد: ظرفیت پذیرش کشتی‌ها در این بندر بالاتر از ۴۵ هزار تن و ظرفیت سالانه مخازن بیش از هشت میلیون تن فرآورده‌ نفتی است که تا رقم ۲۹ میلیون تن قابل افزایش است.

ادامه دارد


منبع: https://www.isna.ir/news/1401081812646/%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D9%86%D9%81%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D9%86%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AE%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%AA%D8%A7-%DB%B2%DB%B9-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%AA%D9%86-%D9%82%D8%A7%D8%A8%D9%84-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

آقایی درباره ظرفیت‌های بندر امام خمینی توضیح داد: ظرفیت پذیرش کشتی‌ها در این بندر بالاتر از ۴۵ هزار تن و ظرفیت سالانه مخازن بیش از هشت میلیون تن است که تا رقم ۲۹ میلیون تن قابل افزایش است. در سال‌های اخیر با توجه به بازار نفتی اقلیم کردستان عراق عملکرد پایانه نفتی بندر امام خمینی به پنج میلیون تن افزایش یافته است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان بیان کرد: پایانه‌های کانتینری و نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) در سال ۹۲ فعالیت خود را به صورت تخصصی در بخش دریافت و ترانزیت انواع فراورده‌های نفتی به بازارهای جهان آغاز کرد. این پایانه اکنون دارای دو پُست اسکله و مخازن اسمی ۳۵۰ هزار متر معکبی است که با تنوع ارائه خدمات با بیش از ۲۰ نوع فرآورده نفتی سبک و سنگین از طریق بندر امام منتقل می‌شود؛ همچنین هفت خط لوله انتقال به طول ۱۴ کیلومتر در این بندر وجود دارد که برای فرآورده‌های سنگین، سبک، قیر و روغن پایه از این خطوط استفاده می‌شود.  

به گزارش ایسنا، بهروز آقایی -مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان- امروز در نشست مدیران سازمان بنادر و دریانوردی با مدیران و فعالان حوزه صنعت نفت و پتروشیمی با رویکرد توسعه بازار، اظهار کرد: اهداف این نشست، هم‌افزایی و تعامل بین سازمان دریانوردی و صنعت نفت و پتروشیمی، اهتمام برای رقابت‌پذیری کالاهای صادراتی و وارداتی، تسهیل فرآیندهای بندری و تلاش برای توسعه منطقه‌ای و ایجاد اقتصاد پایدار است.

وی ادامه داد: در جهان ظرفیت کل کالاهای دریایی ۱۱ هزار تن است که ۴۵ درصد مربوط به نفت و پتروشیمی می‌شود و در کشور ما هم این عدد ۵۰ درصد است و ترمینال پتروشیمی از مهم‌ترین ترمینال‌هاست. از قسمت شرقی عراق، کالاهای نفتی از سال ۹۲ ترانزیت می‌شود که حدود شش میلیون تن ظرفیت ترانزیت ما بوده و تا امروز حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن تنظیم شده است.

وی با بیان اینکه دو ایستگاه ریلی مواد نفتی در بندر امام وجود دارد، گفت: ۶۸ درصد از عملکرد صادراتی ای بندر مربوط به محصولات پتروشیمی است؛ ۳۹ شرکت پتروشیمی فعال در پسکرانه بندر امام وجود دارد و سالانه ۲۶ میلیون تن‌ ظرفیت اسمی تولید محصولات پتروشیمی این پسکرانه است که تا کنون سالانه ۲۰ میلیون تن محصول پتروشیمی به‌صورت واقعی تولید شده است.