وی درباره تغییر نام صندوق کارآفرینی امید به صندوق عدالت و پیشرفت نیز گفت: قرار بود که عنوان به صندوق ” عدالت و پیشرفت ” تغییر یابد که موافقت مجلس به این نحو شد که حسابی تحت عنوان حساب پیشرفت و عدالت در مرکز و استان ها ایجاد شود و لذا اینکه عنوان صندوق تغییر کند به تصمیم دولت برمیگردد.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید به ویژگی طرحهای صندوق اشاره کرد و گفت: عمده طرحهای صندوق خرد و کوچک و متوسط هستند و بر همین اساس خیلی سریع ایاد میشوند. ویژگی دیگر طرح ها این است که سرانه ایجاد اشتغال بسیار پایینی دارند و نسبت به مسایل اجتماعی و اقتصادی منعطف هستند لذا زمانی می توانیم پایداری طرح ها را حفظ کنیم که به شکل زنجیرهای عمل کنیم.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1401122518133/%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%DB%B1%DB%B1%DB%B5-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA-%D8%B4%D8%BA%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%AC%D8%A7%D8%B1%DB%8C
رضایی در توضیح فرایند شکل گیری صندوقهای خرد محلی گفت: صندوق ها به این شکل ایجاد می شوند که بخشی از منابع را تولیدکنندگان می آورند و بخشی از منابع را صندوق در اختیار آنها قرار میدهد. مدیریت این منابع به عهده خود تولیدکنندگان است و با این کار اگر طرحها بانکپذیر نباشند و به هر دلیل نیاز به منابع داشته باشند به سرعت در اختیار تولیدکنندگان قرار میگیرد تا با آن مواد اولیه خریداری یا خط تولیدشان را راه اندازی کنند.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۱۵ هزار فرصت شغلی صرفا در سالجاری مورد حمایت صندوق کارآفرینی امید قرار گرفته است، اظهار کرد: اگر این عدد را اگر با تسهیلات نظام بانکی مقایسه کنیم، نظام بانکی در سالجاری بیش از ۳۵۰۰ همت تسهیلات پرداخت کرده ولی پرداخت تسهیلات ما ۶۷۰۰ همت بوده است. رقم ما نسبت به نظام بانکی بسیار کمتر است ولی از باب سهم اشتغال ایجاد شده بیش از ۱۱ درصد یک میلیون شغلی که دولت تعهد کرده بود توسط صندوق کارآفرینی امید مورد حمایت قرار گرفته است.
به گفته رضایی نزدیک به ۳۹ هزار و ۵۰۰ فقره تسهیلات اشتغال از سوی صندوق پرداخت شده و سرانه پرداخت تسهیلات آن حدود ۱۶۵ میلیون تومان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره میزان پرداخت تسهیلات صندوق به طرح اشتغال پایدار روستایی اظهار کرد: امسال بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در زمینه اشتغال روستایی پرداخت شده است و حدود ۳۰۰۰ شغل از محل طرحهای اشتغال روستایی به وجود آمده است. در بحث بیمه شدگان طرح اشتغال روستایی نیز این افراد دو دسته هستند. برخی بیمه شده و برخی بیمه نیستند؛ در بعضی از کارگاهها مشاغل جدید ایجاد شده و تمام آنها با شماره ملی در سامانه رصد ثبت شدهاند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید از پرداخت بیش از ۶۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در سال جاری خبر داد و گفت: نزدیک به ۳۹ هزار و ۵۰۰ فقره تسهیلات اشتغال از سوی صندوق پرداخت شده و بیش از ۱۱۵ هزار فرصت شغلی در سال جاری مورد حمایت صندوق قرار گرفته است.
حمایت از بیش از ۱۱۵ هزار فرصت شغلی در سال جاری
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید از پرداخت بیش از ۶۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در سال جاری خبر داد و گفت: بیش از ۶۴۰۰ میلیارد تومان از این تسهیلات مربوط به اشتغالزا و اشتغال محور است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید درعین حال به میزان تسهیلات پرداختی به طرحهای اشتغال خانگی اشاره کرد و گفت: در حوزه اشتغال خانگی تفاهم نامهای با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داریم که بر اساس آن بخشی از تسهیلات ما به طرحهای اشتغال از محل تبصره ۱۸ بودجه ۱۴۰۰ پرداخت شده که ۱۰ درصد طرح های ما در این زمینه است و مابقی از محل تبصره ۱۸ بودجه سال ۱۴۰۱ پرداخت خواهد شد.
نعمت الله رضایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به سیر تغییر نام صندوق و قدمت بالای آن اظهار کرد: صندوق کارآفرینی امید در ابتدا با عنوان صندوق “فرصتهای شغلی کار” خود را شروع کرد. مدتی بعد با دو صندوق “ازدواج جوانان” و صندوق قرض الحسنه “اشتغال روستایی” ادغام شد و صندوق “مهر امام رضا (ع)” به وجود آمد. پس از آن شورای پول و اعتبار مصوبهای داشت مبنی بر اینکه اسامی ائمه روی صندوقها نباشد و به این نحو صندوق مهر امام رضا(ع) به صندوق کارآفرینی امید تبدیل شد.
وی ادامه داد: باتوجه به آنکه حوزه فعالیت صندوق کارآفرینی امید طرحهای خرد و کوچک و متوسط و معیشت محور است از نظر حوزه جغرافیایی تمام مناطق کشور با اولویت روستاها و مناطق محروم مورد حمایت صندوق قرار دارند. سال گذشته عمده تمرکز خود را بر این گذاشتیم که منابع صندوق را برای انجام فعالیتها افزایش بدهیم و خوشبختانه انتهای سال گذشته موفق شدیم بخش عمده ای از منابع تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ را جذب کنیم و عمده آن را در سال جاری به پرداخت تسهیلات اختصاص دادیم.
به گفته وی یکسری طرحها فرایندهای پیشین تولید و یکسری طرح ها فرایندهای پسین تولید را دارند و در کنار این موضوع باید سوپاپ اطمینانی برای طرح ها در نظر بگیریم، به همین دلیل طرح های صندوق خرد محلی در مجموعه صندوق پیشنهاد شد که توسط صندوق مورد حمایت قرار گرفت.
پرداخت بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان به طرحهای اشتغال روستایی