در همایش چشمانداز صنعت ساختمان ایران علاوه بر مطرح شدن موضوع پاییندی به تعهداتی که از قبل در طرح نهضت ملی مسکن ایجاد شده بود تاکید شد که حمایت از بخش خصوصی به ویژه حوزههایی همچون صنعت ساختمان و پتروشیمی میتواند در رونق اقتصادی تاثیر بسزایی داشته باشد.
به گزارش ایسنا، فاطمه مهاجرانی در همایش چشمانداز صنعت ساختمان ایران اظهار کرد: دولت در تلاش است با توجه به تعهداتی که از گذشته در طرح نهضت ملی مسکن ایجاد شده، این تعهدات را انجام دهد. البته نیاز نیست پروژهها را در خارج از شهرها اجرا کنیم. خیلی مواقع اگر بر روی بافت فرسوده که درون شهرها سرمایهگذاری شود میتوان به مسکندار شدن افراد کمک کرد.
وی افزود: در بازار مسکن به لحاظ افزایش قیمتی که در سالهای گذشته ایجاد شده مسائل جدی برای مردم به وجود آمده است. یکی از چالشهای برنامه افزایش جمعیت موضوع مسکن است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: دولت چهاردهم که شعار خود را وفاق قرار داده به وفاق با بخش خصوصی پایبند است. دولت نباید تصدیگری کند بلکه بر اساس اصل ۴۴ امور را به بخش خصوصی بسپارد. البته حتما مشکلات و اشتباهاتی وجود داشته که آمادگی داریم آنها را اصلاح کنیم. در این راستا جلساتی هم با بخش خصوصی داشتهایم. نگاه دولت استفاده از توان بخش خصوصی است.
مهاجرانی با بیان اینکه هیچ دولتی بدون همکاری بخش خصوصی توان رفع مشکلات را ندارد، گفت: دولت باید کاری کند که بخش خصوصی فعالیت خود را به سهولت انجام دهد. صنعت ساختمان از جمله صنایعی است که با توجه به نیاز بشر برای داشتن یک سرپناه شکل گرفته است. این نیاز به مرور زمان با نیازهای دیگری از جمله نیاز به زیبایی و نیاز به اقتدار آدمی همراه شد.
وی تصریح کرد: ساختمانها میتوانند نماد کشورها باشند؛ همانطور که هماکنون کشور ما نمادهایی از جمله تخت جمشید به عنوان تمدن ایران را دارد. صنعت ساختمان به عنوان یکی از صنایع پیشران در اقتصاد نقش بسیار مهمی دارد؛ زیرا زنجیره بسیار طولانی را در اقتصاد ایجاد میکند و از سوی دیگر در راستای ایجاد مشاغل نیز حائز اهمیت است.
کمک ۳۵ هزار میلیارد تومانی دولت به بخش خصوصی
در ادامه این نشست، صمد حسنزاده – رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی – بیان کرد : اتاق بازرگانی همیشه در کنار صنعت ساختمان بوده و خواهد بود و ما آمادگی لازم برای صدور خدمات فنی و مهندسی از طریق همکاری بین فعالان صنعت ساختمان و اتاق بازرگانی داریم.
وی ادامه داد: روز گذشته هیات دولت در راستای توسعه اقتصادی و حمایت از تولید بیشتر با تخصیص ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع که در اختیار بخش خصوصی قرار میگیرد موافقت کرد. این نوع از حمایتهای دولت در حمایت از بخش خصوصی به خصوص حوزههای پیشرانی مثل صنعت ساختمان و پتروشیمی میتواند در رونق اقتصادی تاثیر بسزایی داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، مساله تحریم و ضمانتنامه بانکی را از مشکلات صدور خدمات فنی و مهندسی دانست و گفت: بانک مرکزی و وزارت اقتصاد طی نشستهایی که با بخش خصوصی داشتند قصد دارند زمینه حضور شرکتهای ایرانی در سایر کشورها را از طریق رفع مشکل ضمانتنامه بانکی فراهم کنند.
ساخت مسکن در استطاعت در ۲۰۲۰ محله کشور
علی آقامحمدی ـ رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری – نیز در این همایش بیان کرد: مسکن در استطاعت به عنوان یکی از راههای اصلی در حل مشکلات بخش مسکن به شمار میرود که باید برای حل آن بتوانیم از ظرفیتهای بخش خصوصی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ساخت مسکن در استطاعت در ۲۰۲۰ محله با همکاری اتاق تعاون، وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی در جهت حمایت از دهکهای پایین جامعه کلید خورده است. در اجرای این طرح ما سعی کردهایم بخش زیادی از خانوادههای کمدرآمد جامعه از جمله کارگران ساختمانی، حملونقل و… را خانهدار کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه ۱۵ قطعه زمین را در دولت قبلی برای اجرای طرح مسکن در استطاعت لیست کردم که قابلیت ایجاد مسکن در شهر تهران را داشت اما به جایی نرسید، بیان کرد: در حال حاضر ما نمیتوانیم این اراضی را رها کنیم و برویم در شهرهای اطراف تهران و محدودههای سمنان اقدام به ساخت مسکن کنیم. در حالی که امکان ساخت واحدهای بسیار زیادی در مناطق ۱۲، شهرری و دروازه غار وجود دارد.
آقامحمدی تاکید کرد: چرا ما نباید دروازه غار را تبدیل به دروازه علم کنیم و این درحالی است که محدوده دروازه غار، پامنار و محله امامزاده یحیی یکی از بکرترین محلات در حوزه محیط زیست در کشور بوده و امکان ایجاد مراکز گردشگری در این مناطق وجود دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر باید بخش خصوصی برنامهها و خواستههای خود را منطقی کند تا از طریق آن بتوانیم ساخت مسکن را به آنها واگذار کنیم، افزود: سخنرانان قبلی در خصوص پیشرفت چین اعلام کردند من طرفدار چین نیستم؛ اما نباید فراموش کنیم که در ایران سازندگان و بخش خصوصی وجود دارد که تاکنون ۲ میلیون متر مربع واحد مسکونی ساختهاند.
رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: ما در حال حاضر چشم اندار ۱۴۳۰ را طراحی کردهایم و در ۲۵ سال تاریخی پولساز و ثروتساز هستیم که بیشترین هزینهها مربوط به دهه ۶۰ را انجام دادیم و هماکنون در مرحله برداشت به سر میبریم. اگر از این فرصت استفاده نکنیم ما یک جامعه فقیر را به جای جامعه ثروتمند تحویل خواهیم گرفت.
آقامحمدی تاکید کرد: در نشست دریا محور که برگزار کردیم افق ۲۵ ساله اصولی را انجام دادیم و مقرر شد که یک جامعه و شهر هوشمندی را طراحی و تحویل بگیریم. اگر به بخش خصوصی اعتماد کنیم میتوانیم به رشد ۸ درصدی برسیم.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1403082115765/%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D8%B9%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D9%87%D8%B6%D8%AA-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A8%D9%86%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA