با این حال سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت که یکی از مدافعان عرضه انواع کالاها در بورس کالا است در مورد پیشنهاد خروج سیمان و فولاد از بورس کالا اظهار کرده است که وزارتخانه اقتصاد و صمت با ادامه وضعیت فعلی در خصوص عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا موافق هستند و اگر نیاز به اصلاحاتی هست، در داخل همین چارچوب انجام خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی تصریحکرد: بورس راه نینداختیم که قیمت کالا را افزایش دهیم، حالا بماند ذات بورس چیست، بماند تعیین روشهای قیمت پایه چیست، اما اگر اصرار بر عرضه بر بورس کالا است بدانید که عامل گرانی است.
حسن تیز مغز نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور طرح نهضت ملی مسکن در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه وقتی سیمان و فولاد تولید داخل کشور است، دلیل ندارد به سازندگان طرح نهضت ملی مسکن با قیمت جهانی به فروش برسد، گفت: قیمتهای فولاد و سیمان در بورس کالا واقعی نیستند زیرا سیمان و فولاد تولید داخل کشور است بنابراین باید بر اساس قیمت واقعی به دست سازندگان برسد.
به گفته بذرپاش، عرضه سیمان و فولاد در بورس کار غلطی است؛ برخی بورسیها دراینباره اصرار دارند، که فولاد و سیمان در بورس کالا عرضه شود؛ اگر این کار ادامه یابد باید قیمت پایه عرضه در داخل تغییر کند.
طی روزهای اخیر وزیر راه و شهرسازی بر دستور رئیس جمهور کشور تأکیدات ویژهای کرده است؛ رئیسجمهور دستور داده است باید نهضت کاهش قیمت تمام شده در بخش ساختمان و مسکن داشته باشیم، اما این موضوع مهم با تداوم عرضه سیمان و فولاد در بورس ممکن نیست.
بذرپاش گفت: دولت تلاش میکند قیمت نهایی مسکن را پایین آورد؛ اول قیمت زمین را که در قالب طرح واگذاری ۹۹ ساله است به صفر رساند و قیمت مصالح نیز باید کاهش یابد اما دستمزد نیروی انسانی مثل کارگر و تکنسین را نمیتوانیم کاهش دهیم.
مصالح ساختمانی برای کاهش قیمت باید از بورس کالا خارج شود
قیمت مصالح باید اصلاح شود
بذرپاش معتقد است قطعاً سهامداران این مجموعه میلی به کاهش قیمت نخواهند داشت و ما نمیتوانیم سرنوشت مردم را به این موضوع گره بزنیم. البته بعضی از دوستان اظهار کردند که بورس کالا اگر باشد باید قیمت پایه آن مدیریت شود و از الگوی مناسبی تبعیت کند.
نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور طرح نهضت ملی مسکن در ادامه تاکید کرد: مشکلاتی بعضاً وجود دارد اما قطعاً دلیل ندارد قیمت مصالح ساختمانی در داخل کشور افزایش پیدا کند؛ از زمانی که فولاد و سیمان در بورس کالا عرضه شده به جای کاهش قیمت عکس این موضوع پیش میآمده است و قیمتگذاری طبق بازار آزاد پیش میرود و دولت و مسئولین مربوطه باید روندی را اجرا کنند تا قیمت مصالح ساختمان با نرخ مصوب به دست سازندگان برسد.
اختلاف نظر دو کابینه دولت درباره خروج سیمان و فولاد از بورس کالا
بذرپاش معتقد است اگر میخواهید در بورس کالا مصالح را عرضه کنید باید فرمول قیمت گذاری تغییر کند.
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آمارهای موجود هماکنون قیمت یک واحد ۵۰ متری در کلان شهر تهران به طور میانگین حدود ۲ میلیارد تومان است که بر اساس گفته کارشناسان تنها ۱۰ درصد از این قیمت مشمول سیمان و فولاد میشود که اگر قیمت فولاد و سیمان نیز کاهش پیدا کند؛ نهایتاً قیمت این واحد مسکونی به یک میلیارد ۸۰۰ میلیون تومان خواهد رسید که به نظر میرسد دولت به منظور کاهش تمام شده مسکن باید دیگر نهادههای تولید از جمله قیمت زمین را کنترل کند و برای انبوه سازی زمین مورد نیاز را تأمین و در اختیار انبوه سازان قرار دهد.