انتهای پیام
نوسازی خانههای کمتر از ۵۰ متر هم امکانپذیر است
منبع: https://www.isna.ir/news/1401091409339/%D9%86%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%85%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%DB%B5%DB%B0-%D9%85%D8%AA%D8%B1-%D9%87%D9%85-%D8%A7%D9%85%DA%A9%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
پیش از آن هم برای نوسازی و بهسازی واحدهای واقع در بافتهای فرسوده تسهیلاتی شامل تخفیف حداقل ۵۰ درصد عوارض صدور پروانه از سوی شهرداریها و وام تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان (در اطراف حرمهای مطهر چهار شهر مشهد، تهران، قم و شیراز ۶۰۰ میلیون تومان) در دستور کار قرار داشت که به قوت خود باقی است.
بر اساس بستهی جدید تشویقی شهرسازانه امکان نوسازی خانههایی با مساحت کمتر از ۵۰ متر مربع مساحت به شرط رعایت کلیهی ضوابط شهرسازی و معماری وجود دارد؛ البته این واحدها از ضوابط تشویقی موضوع این مصوبه برخوردار نخواهند شد.
آیینی، شرط بهرهمندی از بسته تشویقی شهرسازانه در نظر گرفته برای نوسازی تجمیعی در عمق بافت فرسوده را شده دارا بودن حدنصاب تفکیک (موجود یا حاصل از تجمیع) طبق طرح مصوب و مجاورت قطعه با یک معبر دارای عرض حداقل ۶ متر عنوان کرد و گفت: اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب و کاهش ضریب تامین پارکینگ مورد نیاز به ۰.۷۵ برای هر واحد و عدم احتساب مساحت بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی از جمله مشوقهای در نظر گرفته شده و بخشی از این مشوقها هستند.
از سوی دیگر طبق اعلام بانک مسکن از ابتدای اجرای طرح نوسازی در بافتهای فرسوده (سال ۱۳۹۸) تاکنون تعداد ۷۰ هزار و ۳۲۱ نفر برای دریافت تسهیلات به بانک مسکن معرفی شدهاند که بانک با تعداد ۳۹ هزار و ۵۶ واحد قرارداد به میزان ۶ هزار و ۲۴۶ میلیاردتومان منعقد کرده است. ۱۵ هزار و ۶۷۰ واحد از این تعداد در دولت سیزدهم محقق شده است.
به گزارش ایسنا، اوایل آبان ماه امسال شورای عالی معماری و شهرسازی سیاستها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محلهای در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری را به تصویب رساند. این مصوبه چهار گروه واقع در مناطق هدف بازآفرینی شهری را شامل میشود. بر این اساس هرکس هر خانهای با هر متراژی داشته باشد چنانچه امکان تجمیع نباشد برای نوسازی پروانه ساختمانی صادر خواهد شد.
بنابراین گزارش، دولت سیزدهم نوسازی و بهسازی سالیانه ۱۵۰ هزار واحد مسکونی واقع در مناطق هدف بازآفرینی شهری را در دستور کار قرار داده و اعلام کرده میخواهد نسبت به قبل کار ۱۰ برابری انجام دهد. با این حال بررسیها نشان میدهد نوسازی مناطق هدف بازآفرینی شهری شامل بافتهای فرسوده، حاشیهای و سکونتگاههای غیررسمی دست کم با پنج چالش شامل عدم همکاری برخی بانکها در پرداخت تسهیلات، طولانی بودن مدت زمان صدور پروانه، تجمیع پلاکها، افزایش قیمت نهادههای ساختمانی و پایین بودن تمایل به سرمایهگذاری در این مناطق مواجه است.
آنطور که محمد آیینی ـ مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران – گفته است مصوبه تشویقات ویژه نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع که پلاکهای مسکونی با مساحت کمتر از حد نصاب تفکیک و حداقل مساحت ۵۰ مترمربع (پس از اصلاحی) و غیرقابل تجمیع (مجاورت با معبر یا کاربریهای عمومی و ساختمان نوساز) را شامل میشود. در این مصوبه تبصرهای در نظر گرفته شده و قطعات مسکونی با مساحت کمتر از ۵۰ مترمربع که امکان تجمیع نداشته باشند، به شرط رعایت کلیه ضوابط شهرسازی، معماری و ساختمان، بدون برخورداری از ضوابط تشویقی موضوع این مصوبه، امکان دریافت پروانه ساختمانی را خواهند داشت.