بروز این خشونت بیسابقه در کارخانه واقع در شهر ژنگژو، منعکس کننده افزایش تنشها از زمان آغاز قرنطینه در اکتبر است. بسیاری از کارکنان این کارخانه که به آیفون سیتی معروف است و بیش از ۲۰۰ هزار کارگر دارد، ایزوله شده و مجبور شدهاند با غذا و داروی اندکی گذران کنند.
بسیاری از کارگران ماه گذشته پای پیاده از این کارخانه فرار کردند. به نظر میرسید دولت محلی و فاکسکان با قول دستمزد بالا و جذب کارگران جدید و وعده شرایط کاری بهتر، طی هفتههای گذشته وضعیت را تحت کنترل درآوردهاند.
اما درگیری روز چهارشنبه نشان داد که این طور نیست و بار دیگر پیامد سیاست کووید صفر شی جین پینگ، رئیس جمهور چین را بارز کرد که به قرنطینه فوری برای مهار بیماری کووید ۱۹ در هر نقطه ای که مشاهده میشود، متکی است؛ سیاستی که باعث کندی رشد اقتصادی و مختل شدن زنجیره تامین جهانی شده است. پکن اخیرا دستورالعملهای جدیدی را صادر کرده و به مقامات دستور داده است اختلالات را به حداقل رسانده و از کنترلهای هدفمندتری استفاده کنند اما افزایش موارد ابتلا در شهرهای بزرگ، مقامات محلی را ناچار کرده است دوباره به محدودیتهای سخت گیرانه متوسل شوند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، وضعیت فاکسکان یک یادآوری دیگر از خطر وابستگی اپل به ماشین تولید وسیعی است که در چین متمرکز شده است. ژنگژو مهمترین پایگاه تولید اپل است و چهار گوشی از هر پنچ گوشی جدید اپل در این کارخانه تولید میشود. اپل ماه جاری هشدار داد عرضه جدیدترین مدلهای گران قیمت آیفون کمتر از پیش بینی قبلی خواهد بود.
در ویدئویی، کارگران خشمگین، یک مدیر را در سالن کنفرانس دوره کرده و مشغول ابراز نارضایتی و پرسش درباره نتایج تست کرونای خود هستند.
انتهای پیام