نظام تولید انگور دره جوزان ملایر در استان همدان به عنوان اولین محصول کشاورزی ایران در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به ثبت رسید. بیش از ۱۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت باغات این شهرستان، انگور است و با تولید حدود ۲۵۵ هزار تن انگور بصورت سالانه و فعالیت ۶۰ کارخانه کشمش، سهم عمدهای در تولید و صادرات کشمش در استان و کشور دارد. زمان برداشت محصول، از اواخر شهریور آغاز شده و تا اواخر مهر ادامه مییابد و سپس کار تولید محصولات منشعب از آن مثل کشمش و شیره انگور آغاز میشود؛ کاری پرزحمت که گلایههای زیادی را هم به همراه دارد؛ از جمله قیمت پایین کشمش.
تصویربردار: حکیمه شیرزادفر / تدوینگر: جواد علیزاده / خبرنگار:فرنوش رئیسی