مجری: پس شما میبینید ابهامی وجود ندارد و انشاالله با ارسال لیست شما به سازمان برنامه و بودجه این پرداخت خواهد شد.
جناب آقای جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی محترم سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: بله نیاز به پیگیری هم دارد که ما پیگیری میکنیم.
البته اینها باز ظرفیتهای ۲۵۰ کیلووات و کمتر است برای ۲۵۰ کیلووات تا ۱ مگاوات ۱۲۴۰ تومان است که یک افزایش ۶۰ درصدی دارد نسبت به قبل، برای برق آبی یک اتفاق خیلی خوبی افتاده است، چون ما یک پتانسیل خیلی خوبی داریم هم در مسیر خطوط انتقال آب و هم برای مسیر خطوط جریان رودخانهها این عدد در بخش اول که خطوط انتقال است افزایش ۸۳ درصدی نسبت به سال گذشته و در بحث رودخانهای و جریانی حدود ۹۵ درصد افزایش داشته است.
مجری: آقای محمدنژاد میگویند این تعرفهها شاید هنوز منطقی نباشد و جای افزایش بیشتری دارد بفرمایید برای اینکه صرفه اقتصادی داشته باشد فعالیت در این حوزه شما چه اقداماتی انجام داده اید منظورم وزارت نیرو است.
جناب آقای جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی محترم سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: من نمیخواهم انتقادی کنم به فرمایشات آقای مددی نکتهای که میخواهم مقایسه کنید شما و بینندگان محترم ما برای نیروگاههای خورشیدی تا ۳ مگاوات قیمت را ۱۶۵۰ تومان اعلام میکردیم این فضا و این اختیار را به اغلب شرکتها یا تولیدکنندگان در شهرک صنعتی میدهد که نیروگاهها را تا ۳ مگاوات بر روی سقف شان نصب کنند اینها امروز برق را زیر ۱۰۰ تومان خریداری میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، در میز اقتصاد امروز سخنگو و رییس انجمن سازمان انرژیهای تجدیدپذیر موضوع پرداخت بدهی دولت به فعالان بخش خصوصی انرژیهای تجدیدپذیر را بررسی کردند.
مجری: آقای مددی میخواهم بحث ۱۴۰۲ را با هم صحبت کنیم، اما قبل از آن سؤال دارم، از زمانی که این بحث توسعه انرژیهای تجدیدپذیر وارد اسناد بالادستی شده است تا الان این سیر تعیین تعرفههای خرید تضمینی از نظر شما چطور بوده است و این تعرفههای جدیدی که الان دارد برای افزایش اش ابلاغ شده است به نظر شما پاسخگو خواهد بود؟
داود مددی، رئیس محترم انجمن انرژیهای تجدیدپذیر: باید عرض کنم که به هر حال مبنای قانون مبنای نرخ گذاری را در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر را قانونگذار در ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف تعیین کرده است و مبنای آن را بر سه پایه گذاشته است یک پایه سوختی است که مصرف نشده است و یک پایه اش آثار زیست محیطی است که هزینه دارد یک پایه اش هم باز فروش برق به شبکه است مجموعه این سه را گذاشته است برای تعیین نرخ پایه تجدیدپذیر و مبنای قیمت و با توجه به اینکه این بحث یک مبحث طولانی است.
ما تقاضا داریم پرداختها به موقع صورت بگیرد و دولت محترم بیاید تعدیل کند پرداختهای گذشته خودش را حتی این ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را طبق فرمولهای قراردادی که داریم و مابقی را هم در بودجههای مربوطه انشاالله دیده شود. نکته بعدی که در ارتباط با قانون بودجه سال ۱۴۰۱ است قانونگذار در تبصره ۱۴ مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان را پیش بینی کرده است الان بیش از ۸ ماه از این مسئله گذشته و تاکنون هم اتفاقی نیفتاده است ما انتظار داریم که تا الان ۸ دوازدهم این بودجه لااقل پرداخت میشد که متأسفانه تا الان پرداخت نشده است.
دوم اینکه نگاه به آینده داشته باشیم برای توسعه بهتر. در بخش اول ما پیش بینی میکردیم که تنها بودجه برای تأمین این توسعه که از محل صرفاً عوارض برق بود، کفایت نخواهد کرد. بلافاصله از همان سالها شروع کردیم به دنبال منابع جایگزین نه و دنبال منابع مکمل برویم. به همین خاطر یکی از منابعی که بسیار میتوانست کمک کند به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید بود که از محل سوخت صرفه جویی میتواند محقق شود بنابراین ۲ هزار و ۵۰۰ میلیاردی را که اشاره فرمودید برای بدهی مطالبات بخش خصوصی که جزء دغدغههای اصلی وزارت نیرو است، خوشبختانه امروز که خدمت شما گزارش میدهم و فعالان حوزه، عملاً این اتفاق افتاده است و ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
مجری: آقای محمدنژاد نکته منطقی و درستی است دوستان مطالبات ۹۷ را الان دریافت میکنند از این هم نگران هستند که سال ۱۴۰۰ با توجه به اینکه آن ۶۳۰ هزار تا تبصره ۱۴ دویست هزارتای آن هم کسری دارد میماند ۴۰۰ دوستان الان نگران هستند در اولویت پرداخت سازمان برنامه و بودجه هستند سال ۱۴۰۰ دست شان به این طلب شان میرسد یا نمیرسد. دوستان سازمان برنامه و بودجه تشریف نیاوردند که پاسخگو باشند شما پیگیری کرده اید، نتیجهای داشته است؟
جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی محترم سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: فرمایشات آقای مددی هم منطقی است من توضیح دهم، آقای مددی به نمایندگی از تعدادی از نیروگاه دارها حضور دارند این همه برنامههای تجدیدپذیر کشور نیست، عرض کردم که ما یک برنامهای برای آن چیزی که اتفاق افتاده بوده داشتیم که آنها همچنان به مطالبات شان برسند نگاه جدیتر برای توسعه بزرگتر داریم.
مجری: ما فقط میخواهیم نظر شما را به عنوان کارشناس این حوزه بدانیم این سیر را چطور ارزیابی میکنید؟
جناب آقای داود مددی، رئیس محترم انجمن انرژیهای تجدیدپذیر: ما تصور میکنیم که باید در این زمینه باید بحث جداگانهای صورت بگیرد که ما بتوانیم نظرات خودمان را آنجا اعلام کنیم.
مجری: متعلق به سال ۱۴۰۰ بوده است؟
آقای داود مددی، رئیس محترم انجمن انرژیهای تجدیدپذیر: متعلق به سال ۹۷ تا سال ۹۹ بوده است. مطالبات باقی مانده از سال ۹۷ تا ۹۹ البته این را خدمت تان عرض کنم که این اصل صورت وضعیتهایی بود که در تاریخهای گذشته صادر شده است.
الحمدلله با توجه به هماهنگی خیلی خوبی که بین سازمان ساتبا در کلان وزارت نیرو با دفتر تخصصی سازمان برنامه و بودجه که دفتر انرژی و البته دفتر تلفیق این است این هماهنگی صورت گرفته که ما به صورت ماهیانه میزان صرفه جویی شده حاصل از احداث نیروگاههای تجدیدپذیری که اتفاق میافتد را اعلام کنیم و آن ۳ هزار میلیاردی را که آقای مددی هم اشاره فرمودند که در بودجه ۱۴۰۱ از تبصره سال ۱۴۰۱ پرداخت خواهد شد، این هم مسیرش الحمدلله روشن شده است. به نظرم میرسد که این خبر خوبی است.
مجری: آقای محمدنژاد بحث افزایش تعرفهها است به چه صورت است این افزایش تعرفهها در خرید تضمینی انرژیهای تجدیدپذیر، در خبرها داشتیم بین ۲۰ تا ۶۰ درصد است این با چه سازوکاری تعیین شده و چگونه اجرا خواهد شد؟
جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: هفته گذشته خوشبختانه ما ابلاغیه وزیر محترم نیرو را برای بحث نیروگاههای تجدیدپذیر داشتیم در منابع مختلف، مستحضرید بحث خورشیدی و بادی و زیست توده و حتی نیروگاههای آبی را داشتیم. نکتهای را اشاره کنم، ما در بخش مگاواتیها که عرض کردم مسیر مناقصه را میرویم تعرفه مشخص شده بود ما خرید تضمینی برق را با مدل ماده ۱۲ به میزان حدود ۷ سنت به دلار خریداری میکنیم پس آن تعرفه اش که حجم بزرگی است ۴ هزار مگاوات است.
امسال علاوه بر آن مبانی قبلی دو قانون جدید هم مجلس محترم مطرح کرده است یکی ماده ۱۶ جهش تولید دانش بنیان است و بازهم یکی ماده ۱۶ قانون توسعه و رفع موانع از صنعت برق است. در قانون اولی گفته است که صنایع باید یک درصد از نیاز خودشان را از تجدیدپذیرها تأمین کنند.
امسال این تا ۳ مگاوات افزایش پیدا کرده است و آن بحث الزام به انشعاب را هم خوشبختانه برداشته ایم. یعنی شما اگر یک کارخانهای داشته باشید یا یک زمینی داشته باشید که نیروگاه خورشیدی تا سقف ۳ مگاوات احداث کنید ما به صورت قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله به میزان ۱۶۵۰ تومان با شما قرارداد مبادله خواهیم کرد این عدد برای نیروگاههای بادی خوب به ۱۶۶۹ هم رسیده است.
مجری: این هم خبر خوب دوم است. سال ۱۴۰۰ را صحبت کردیم؛ که خوشبختانه پرداخت شده است به فعالان این حوزه، اما در سال ۱۴۰۰ در قانون برنامه و بودجه برای آن ۳ هزار میلیارد تومان در برنامه قبل آقای زراعت کار گفتند هر زمان لیست را سازمان ساتبا ارسال کند ما پرداخت میکنیم یعنی ارسال میکنیم برای خزانه. الان برای سال ۱۴۰۱ چطور؟ آن ۳ هزار تا چقدرش پرداخت شده است؟
آقای جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی محترم سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: خوشبختانه ما شروع کرده ایم از محل برق نیروگاهها که صورتحساب را برای ما ارسال میکنند محاسباتی دارد که بین سازمان ساتبا و سازمان برنامه و دفتر تخصصی اش که صورت میگیرد، ما این را به صورت ماهیانه شروع به پرداخت کردن کرده ایم، منتظر هستیم که اولین صورتحساب که پرداخت شود به مشابه اتفاق خوبی که در آن بودجه ۱۴۰۰، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اتفاق افتاد میتواند انجام شود.
هر کاری برای اولین بار یا هر قانونی آئین نامه اجرایی خاص خودش را میخواهد که الحمدلله این اتفاق افتاده است بخاطر همین ما در ادامه مسیر توسعه تجدیدپذیر برای مدلهای توسعهای واقعاً نگاه جدی داریم درکنار عوارض برق که برای خرید تضمینی آن قراردادهای آن مدل ۲۰ ساله که تعلق میگیرد برای مدلهای جدید که مستحضرید که از محل برگزاری مناقصات برای ۴ هزار مگاوات درحال انجام است، این در کلان از محل سوخت صرفه جویی شده محقق خواهد شد.
مجری: آقای مددی بفرمایید الان درحال حاضر بحث مطالبات که مشخص شد ۱۴۰۰، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد پرداخت شده است، سال ۱۴۰۱ را دوستان میفرمایند ما لیست را ارسال کنیم سازمان برنامه و بودجه قول داده است برای خزانه ارسال کند و پرداخت شود الان درحال حاضر مهمترین دغدغه فعالان این حوزه چه است و فکر میکنید به جز این بحث مالیها دیگر چه دلایلی باعث شده است که ما در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر عقب بمانیم؟
داود مددی، رئیس محترم انجمن انرژیهای تجدیدپذیر: اول جا دارد که تشکر خودم را اعلام کنم از دوستان ساتبا از سازمان برنامه و بودجه از کمیسیونهای مجلس به خصوص که خیلی پیگیر بودند در این زمینه از وزارت نیرو بخصوص از شرکت گاز و همه اینها که ما موفق شدیم با پیگیریهای بسیار زیادی که صورت گرفت این ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را در هفته جاری دریافت کنیم.
مجری: فکر میکنید باید بیش از این افزایش پیدا کند؟
جناب آقای داود مددی، رئیس محترم انجمن انرژیهای تجدیدپذیر: بله
مجری: فرادستگاهی
جناب آقای جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: که برای بحث تولید برق محاسبات مان نشان میدهد که انگار در کلان سرمایه گذاری بحث زبالهها به انرژی، انگار ما ۶۰ درصد این هزینه را داریم پرداخت میکنیم این اتفاق خوبی است.
مشروح این گفتگو در ادامه آمده است:
مجری: پرداخت بدهیها برمی گردد به سازمان برنامه و بودجه، همکاران من امروز خیلی تلاش کردند از دولتمردان در سازمان برنامه و بودجه دعوت به عمل آورند و بارها از ایشان درخواست کردند، اما متأسفانه حاضر به حضور در برنامه و پاسخگویی به هر دلیلی نشدند. البته این فرصت تا پایان برنامه است که هر زمان صلاح دانستند تشریف بیاورند روی خط در خدمت شان خواهیم بود.
مجری: دغدغه ۱۴۰۲ را بفرمایید.
جناب آقای داود مددی، رئیس محترم انجمن انرژیهای تجدیدپذیر: به استناد این مفاد قانونی خواهش مان این است از دولت که خودش در قانون بودجه براساس این مفاد قانونی پیش بینی لازم برای بودجه تجدیدپذیرها به عمل بیاورند، چون بندی تبصره ۱۵ که مربوط به ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هم بود این را دولت نیاورد و این را نمایندگان محترم مجلس گذاشتند که بعداً دریافت آن با مشکلاتی مواجه شد. ما به استناد این دو ماده قانونی که عرض کردم بودجه لازم را پیش بینی کنند و در قانون بودجه ارائه بفرمایند به مجلس محترم.
ولی ما یک نگرانی داریم و آن هم اینکه در قانون بودجه در همان تبصره پیش بینی شده است که اولویتهایی برای پرداختهای از محل تبصره ۱۴ باشد. آقای رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه جناب آقای دکتر میرکاظمی در مجلس فرموده اند که ۶۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه تبصره ۱۴ است و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان کمبود دارند.
آقای محمدنژاد، ما در برنامه قبلی پیگیری کردیم که سال ۱۴۰۰ فعالان بخش خصوصی ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، اینها طلب دارند و همچنان این طلب از سال ۹۷ مانده است. چرا این قدر طول کشیده است پرداخت طلب فعالان این حوزه و اینکه در نهایت به کجا رسیده است؟
آقای جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: محور پیگیری حوزه تجدیدپذیر کل کشور که از طریق سازمان انرژیهای تجدیدپذیر دنبال میشود، بر دو اصل استوار بود یکی اینکه ما همزمان هم بتوانیم برنامه ریزیهایی را که کرده ایم برای توسعه تجدیدپذیر و کسانی که در این حوزه حضور پیدا کرده اند را بتوانیم همچنان فعال نگه داریم و بتوانیم بدهیها و مطالباتی را که دارند پرداخت کنیم،
مجری: ولی هنوز پرداخت نشده است.
جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی محترم سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: نشده، ولی هماهنگی لازمه صورت گرفته است.
این یک اتفاق جالبی است برای بحث زیست توده اقسام مختلفی از بحث زیست توده را داریم هم بحث لندفید جایی که زبالهها دفن میشوند بحث فرآیندهای زیستی و زباله سوزها را داریم اتفاق خوبی که افتاده است علی رغم اینکه افزایش تعرفه را نسبت به سال قبل به میزان ۶۰ درصد در بخش لندفید و ۷۰ درصد در بخش زباله سوزها را داریم این عدد برای استانهای ساحلی و کلان شهرها در یک ضریبی که در ۲ دهم هم ضرب خواهد شد. به نظر میرسد، چون موضوع زبالهها موضوعی است وزارت نیرویی، یعنی وزارت کشور به عنوان متولی اصلی وزارت نیرو به عنوان وزارتخانهای به کمک او آمده است.
مجری: منظورم این است که انگیزه را برای بخش خصوصی ایجاد میکند؟
جناب آقای داود مددی، رئیس محترم انجمن انرژیهای تجدیدپذیر: من تصور نمیکنم.
مجری: الان ۸ ماه گذشته و هنوز یک ریال پرداخت نشده است.
جناب آقای جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی محترم سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: ما امیدوار هستیم، چون مسیر مسیری نیست که ابهاماتی وجود داشته باشد این باید با پیگیریها صورت بگیرد.
مجری: شما الان دغدغهای داشتید در رابطه با ۱۴۰۲ بفرمایید؟
جناب آقای داود مددی، رئیس محترم انجمن انرژیهای تجدیدپذیر: بله در سالهای گذشته متأسفانه دولتهای گذشته ما از دولت جدید که خیلی ممنون هستیم که واقعاً پیگیری هایشان را جدیتر کردند، ولی در دولتهای قبل آن مبناهایی را که بایستی قانونگذار پیش بینی کرده بود که طبق آن مفاد باید بودجه مورد نیاز تجدیدپذیرها پیش بینی میشد پیش بینی نکرده بودند.
مجری: الان تا ۱۴۰۰ آقای محمدنژاد میفرمایند که طلب شما پرداخت شده است. منظورم بخش خصوصی تجدیدپذیر است.
آقای داود مددی، رئیس محترم انجمن انرژیهای تجدیدپذیر: تا سال ۹۹ فقط بخش اصلی صورت وضعیتهای صادر شده، ولی طبق قراردادی که با ساتبا داریم باید ارزش بر مبنای روز پرداخت شود تعدیل در زمان پرداخت.
مجری: منظور آن ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود پرداخت شده است؟
جناب آقای داود مددی، رئیس محترم انجمن انرژیهای تجدیدپذیر: بله
آقای جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی محترم سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: من عرض میکردم خوشبختانه این اتفاق افتاد جا دارد تشکر کنم از وزارت نفت به ویژه از شرکت ملی گاز که واقعاً همکاری خیلی خیلی خوبی داشتند همین طور از کمیسیون اقتصادی و انرژی مجلس و دفتر مربوطه در سازمان برنامه، این به نظرم یک مسیر رو به آینده روشنی است برای اینکه این کار برای اولین بار انجام میشد.
مجری: در قرارداد هست آیا عملیاتی میشود؟
جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی محترم سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: قرارداد یک قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله حقوقی است که برای بند بند آن هم اعتقاد داریم و هم تعهد داریم که انجام دهیم و حتماً آقای مددی و دوستان که درکنار دولت این موضوع را دنبال میکردند میتوانند شهادت دهند اتفاقاتی که در یکی دو سال گذشته انجام شد، هم از باب پیگیری مطالبات و دوستان که ما پرداخت میکردیم هم.. این الحمدلله اتفاق خوبی است ما همچنان متعهد این ماجرا هستیم.
مجری: تعرفههای جدید را چطور ارزیابی میکنید؟
داود مددی، رئیس محترم انجمن انرژیهای تجدیدپذیر: تعرفههای جدید تعرفههای تطبیق دارد باید روی آن فکر شود و مجدد روی آنها صحبت شود.
مجری: گزارش ببنیم بعد راجع به آن صحبت میکنیم. بحث ۱۴۰۱ را شما پیگیری کرده اید؟
جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی محترم سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: بله پیگیری کرده ایم آن چیزی که ما پاسخ گرفته ایم و در تعامل با دوستان هستیم مشکلی نمیبینیم اشاره کردند آقای مددی که ما دغدغههایی را از باب آن بحث تأمین سازمان برنامه داریم، از منظر وزارت نیرو، تجدیدپذیرها یکی از مهمترین موضوعات پیگیری است.
مجری: بفرمایید تا چه زمانی این ۳ هزار تا شروع به پرداخت می شود؟
جناب آقای جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی محترم سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: ماحصل صحبتهای جنابعالی با توجه به نکتهای که دوستان از جلسه قبل از سازمان برنامه فرمودند که ساتبا اعلام کند انجام داده ایم جلسات خوبی هم بوده است.
مجری: خرید ارزی شامل حال دوستان هم میشود.
جعفر محمدنژاد سیگارودی، سخنگوی محترم سازمان انرژیهای تجدیدپذیر: قراردادهای قبلی ۲۰ ساله قراردادهایی بوده است که عملاً ریالی بوده، ولی فرمول تعدی در آنها لحاظ شده است یعنی براساس نرخ تورمی که هر سال اتفاق میافتد، این میتواند یک بخش قابل توجهی از آن نابرابری ارزش پول ما نسبت به ارز بین المللی بتواند جبران کند به نظر میرسد انشاالله ما، چون همه مسیر را خوشبختانه با خود دوستان جلو رفته ایم مجلس و سازمان برنامه و مواردی از این دست را، پیش بینی میکنیم که الحمدلله با توجه به اتفاقات خوبی که اخیراً افتاده است نمیدانم اجازه داریم یا در دستور برنامه شما هست که ما پاسخ دهیم بحث اعلام تعرفههای جدید است.
با توجه به اولویتهایی که پیش بینی شده که اولویتها را برشمردند پرداخت یارانههای نقدی، بیمه سلامت، خرید گندم است و مبارزه با فقرزدایی و کالاهای اساسی و چند مورد است، ما نگرانیم از این بابت که با توجه به اینکه تا الان پرداخت صورت نگرفته است تا پایان سال هم محقق نشود این قضیه و اگر این قضیه محقق نشود دوباره کمافی السابق دوباره چند سال بعد باید این پول دریافت شود و این به تدریج اگر قرار برایش این باشد شرکتهای تولیدکننده زیان بسیاری میکنند.
اما این نکته حائز اهمیت است که عرض کنم که ما پول سالهای گذشته را الان داریم دریافت میکنیم. ارزش خرید این پول با سالهای گذشته خیلی تفاوت کرده است اگر بخواهد پرداختهای ما یعنی تولیدکنندگان ما به همین منوال ادامه پیدا کند، باید در آینده ورشکستگی همین تولیدکنندگان را شاهد باشیم مضاف بر اینکه کسانی که جدیداً میخواهند بیایند در این زمینه سرمایه گذاری کنند در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر به این قضیه توجه میکنند و انگیزه شان نخواهند داشت.
یعنی عدد خیلی جذاب و قابل توجهی است برای خورشیدیهای ۲۰ تا ۲۰۰ کیلووات که قبلاً عدد ۱۲۷۴ تومان را داشته ایم این عدد ۱۶۵۰ تومان افزایش پیدا کرده است که حدود ۳۰ درصد است و اتفاق جالبی که در این بخش افتاده است ما قبلاً اگر کسی انشعاب داشت منوط به دو برابر انشعاب تا سقف ۲۰۰ کیلووات را با آنها قرارداد با این مبلغ میبستیم.
کسانی که سرمایه گذاری کرده اند در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر بخصوص خورشیدی، اینها منابع مالی شان را یا از خارج آورده اند یا از صندوق توسعه ملی گرفته اند که آنها هم باید پول شان را باید به ارز دریافت کنند و ارز به نرخ روز باید خریداری شود و تحویل آنها شود و این تأخیرها و با توجه به اینکه بانکها یا دیگران هم بهره پول شان را سود پول شان را از تولیدکنندگان دریافت میکنند، اگر این به روزآوری پرداختها صورت نگیرد واقعاً ضربه سنگینی به تولیدکنندگان حاصل خواهد شد.
ما برقی که آنها تولید خواهند کرد به ما تحویل خواهند داد ۱۶۵۰ تومان یعنی این عدد خیلی عدد معناداری است بنابراین با محدودیتهای تأمین برقی که امروزه در کور وجود دارداین فرص ویژهای است که پیش روی این صنعت گران میگذارد همن موضوع را در سایر بخشهای دیگر. همیشه یک تصمیم خوبترین تصمیم نیست این را دوستان توجه کنند با توجه به شرایطی که امروز داریم آن چیزی که بعنوان تعرفههای جدید اعلام شده به زعم نه من نفری از ساتبا بلکه بعنوان یک کارشناس، قیمتها قیمتهای خیلی خوبی است و انگیزه را برای کسانی که در این حوزه میخواهند ورود پیدا کنند را حتماً خواهد داشت.