به گزارش ایسنا، دکتر رضا شهبازی امروز در کارگاه آموزشی ساحلی و بازسازی مخاطرات ساحلی با بیان اینکه هر یک از متخصصان حوزه های آب، هواشناسی، علوم زمین و غیره به مساله مخاطرات توجه می کنند، افزود: لازم است برای انتقال درست مفاهیم در این حوزه ادبیات مشترکی در این حوزه صورت گیرد.
وی یکی از مخاطرات را «فرونشست زمین» دانست و ادامه داد: مساله فرونشست هر چند مساله مهمی است، ولی به یک مساله تکراری تبدیل شده و بروز آن نشاندهنده وضعیت آبخوان ها است و اینکه بر اثر مرگ آبخوان ها چه اثراتی بر روی زمین ایجاد می کنند و رفتار خاک در برابر این پدیده چیست. این مسائل برای متخصصان مشخص است، ولی عدم ارتباط میان متخصصان و انتقال درست مفاهیم موجب شده تا ضررهایی متوجه کشور شود.
شهبازی اظهار کرد: هر یک از متخصصان به مساله مخاطرات بر اساس دیدگاهی توجه می کنند، ولی اگر ادبیات مشترکی میان آنها برقرار نباشد، هیچ کاری برای بهبود اجرا نخواهد شد.
مدیرکل مخاطرات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور یکی از موضوعات مطرح در این حوزه را کواترنری دانست و افزود: یکی از موضوعاتی که می تواند ارتباطات مشترکی را ایجاد کند، علوم کواترنری است.
شهبازی تاکید کرد: بررسی نقشه های اسکان کشوری مانند امریکا نشان می دهد که ۷۰ درصد مردم در مناطق ساحلی و سواحل زندگی می کنند و این وضعیت در ایران برعکس است و ۷۰ درصد مردم در فلات مرکزی خشک زندگی می کنند.
وی با طرح این سؤال که چه میزان از ظرفیت های سواحل در کشور استفاده می شود، خاطر نشان کرد: این دومین کارگاه آموزشی است که در سال جاری برگزار می شود و نشان دهنده پر رنگ شدن مساله مخاطرات در کشور است و امیدوارم این فعالیت ها ادامه داشته باشد.
انتهای پیام